Over de Auteur

Karl Heortweard (1988) is componist voor internationale films en tv-programma’s.

Na een periode in Stockholm te hebben gewoond, waar hij de grondbeginselen van het schrijven van muziek voor media leerde, resulteerde de frustratie over het niet verder kunnen komen in het plan om zijn traject vast te leggen met het idee hier uiteindelijk een boek over te schrijven. Terug in Nederland was hij vastbesloten om filmcomponist te worden en heeft dit in de daaropvolgende jaren waar kunnen maken.

In 2017 schreef hij de muziek voor de Albanese film ‘Elvis Walks Home’ en ‘Love & Shukla’, een Indiase film die werd verkocht aan Netflix. In 2019 begon het programma ‘Project Rembrandt’ waar meer dan een miljoen Nederlanders naar kijken en ondertussen drie seizoenen van zijn verschenen. Ook ging dat jaar de film ‘Whitestar’ in de bioscoop waar in 2022 het vervolg ‘Silverstar’ op werd gemaakt. In die periode werkte hij tevens aan andere filmproducties zoals ‘Casanova’s’ (2020) en ‘Zomer in Frankrijk’ (2023) en het programma ‘Dreamschool’ (2021) voor de NPO.

Daarnaast geeft hij gastcolleges en workshops over compositie voor verschillende media en het maken van carrière als mediacomponist op filmfestivals en hogescholen.
Zijn opgedane ervaringen, samen met die van 57 andere professionals uit de industrie, zijn nu terug te lezen in het boek: ‘You Shoot, I Score!’

Zomer in Frankrijk (2023)

Silverstar (2022)

Project Rembrandt (2018-)

The Rise and Fall of Comrad Zylo (2022)