Seminar/Workshop

Sinds 2011 heb ik muzieklessen gegeven voor gitaar, piano en songwriting. Dit is langzaam overgegaan tot het geven van seminars en workshops over muziek in films, televisie en games op o.a. het Nederlands Film Festival en hogescholen als de HKU, ArtEZ en het Concervatorium van Amsterdam.

Als u geïnteresseerd bent in een seminar of workshop, vraag dan gerust een offerte aan en laat me weten wat u graag zou willen. Ik doe u dan een voorstel en krijgt daarbij alle extra informatie. De content probeer ik altijd zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de gelegenheid en interesse van de deelnemers.

Hier volgt een aantal voorbeelden, maar wees vrij om zelf een verzoek bij mij in te dienen!

Seminars:

  • You Shoot, I Score! (compilatie van thema’s uit het boek)
  • Kansen in het werkveld van de mediacomponist
  • De relatie tussen componist en regisseur
  • De componist als storyteller
  • Non-lineair gamemuziek
  • Uw eigen suggestie

Workshops:

  • Muziek schrijven op beeld*
  • Akoestische instrumenten programmeren met samples
  • In dialoog met de regisseur
  • Uw eigen suggestie

*Hierbij is het noodzakelijk dat er per deelnemer of team een werkset beschikbaar is om mee te werken.

De seminars en workshops duren minimaal 2 uur. De seminar kan ook worden onderverdeeld in 2 afzonderlijke seminars voor verschillende groepen.

Vraag uw persoonlijke offerte aan:

Testimonials

“Karl verzorgde twee maal een workshop voor Stichting In Beeld. Hij weet vanuit zijn sterke eigenheid direct op een gelijkwaardige manier contact te maken met de jongeren. Hij spreekt vol passie over muziek en kan de jongeren enthousiasmeren en ook comfortabel laten voelen in een muzikale bezigheid die soms buiten hun comfort is. Karl is flexibel, meedenkend en trouw. Een oprecht talent dat aanstekelijk werkt op iedereen denk ik.”

“Karl is een gedreven persoon die steeds buiten zijn comfort zone gaat en daarmee een achtbaan aan avonturen beleeft. Hij heeft muziek geschreven voor de nodige films, docu’s, games en reclames, en is zelf ook actief als filmmaker.

Door zijn ervaringen kan hij veel vertellen over de communicatie tussen componist en regisseur, maar ook is het interessant om te horen wat zijn achterliggende gedachte is bij de muziek.”

“Karl understands what directors need from a collaboration with a composer. Plus, he is a good storyteller himself. Understanding a director’s vision, he can skillfully translate it into the score and add some extra magic just of his own.”

“I find Karl very skilled in art of audio and visual communication, helping us to create the right sound for our projects.”